opdrachten
Dutch Fresh Port

Dutch Fresh Port

Hieroo Rotterdam
Als verkenner voor het jobcenter van de Dutch Fresh Port werkt Mark aan een unieke samenwerking om onbenut arbeidspotentieel uit de regio naar het werk in het cluster te begeleiden.

Achtergrond 
Dutch Fresh Port is een samenwerkingsverband van de gemeenten Barendrecht, Ridderkerk en Rotterdam, de Provincie Zuid-Holland en het betrokken bedrijfsleven, vertegenwoordigd door de Vereniging Barendrechtse Ondernemers (VBO Fresh Port). Dutch Fresh Port is onderdeel van Greenport West-Holland. Het logistieke vers-netwerk van de Greenport West-Holland verbindt mainports, productie, bedrijventerreinen en steden regionaal, nationaal en met de wereld. Het ‘geheim’ van de Greenport West-Holland is dat een grote vers-importstroom wordt verrijkt met lokale teelt en wordt verwerkt tot hoogwaardige eindproducten, met name voor (export)retail. 

Vraag 
De Dutch Fresh Port groeit hard. Door de ontwikkeling van Nieuw Reijerwaard komen er tot 2030 veel nieuwe bedrijven bij die gezamenlijk zo’n 3.000 – 4.000 extra werknemers nodig hebben. Een unieke kans om mensen met onbenut arbeidspotentieel naar werk op dit AGF-cluster te begeleiden.  

Wat is daarvoor nodig? Een jobcenter. 

Hoe ziet dat eruit? Aan Mark om dat te verkennen. 

Aanpak 
Vlak voordat de opdracht van Mark begon was er al een proeftuin gestart in samenwerking met de gemeentes, Tempo-Team Activeerkracht en Van Gelder, leverancier in aardappelen, groente en fruit. In deze proeftuin worden 25 kandidaten uit de uitkering drie maanden door Tempo-Team begeleidt in persoonlijke ontwikkeling en sollicitatievaardigheden, op de locatie van Van Gelder. Doel is natuurlijk dat na drie maanden bijna iedereen een baan heeft op de Dutch Fresh Port. 

Mark haalt de lessen uit deze proeftuin ten behoeve van het jobcenter. Daarnaast haalt hij de perspectieven op van klantmanagers en accounthouders van de gemeentes, laat hij zich inspireren door vergelijkbare initiatieven in de regio zoals het Werkplein IJsselgemeenten en Werkstation op Zuid, en verkent hij hoe er bijvoorbeeld ook samengewerkt kan worden met sociale ondernemers om een bredere doelgroep aan te spreken.  

Daarnaast onderzoekt hij wat er ingericht moet worden om in the end aan zo veel mogelijk personele vraagstukken van de bedrijven op de Dutch Fresh Port te kunnen voldoen, van opleiding tot begeleiding, van werving tot regelgeving. 


Delen:
Cookie toestemming
Wij gebruiken cookies op onze website, voor meer informatie lees ons privacybeleid.
Instellen
Functionele cookies: deze cookies zijn nodig voor een goed werkende website
Analytische cookies: deze cookies worden gebruikt om bezoekers de best mogelijke ervaring te geven op onze websites