Gezondheid & zorg

De zorgsector in Nederland staat voor een aantal flinke uitdagingen. Van personeelstekorten en stijgende zorgkosten tot complexere zorgvragen en een toenemende druk op het systeem. De noodzaak om het zorglandschap te transformeren is urgenter dan ooit. Bij Hieroo zien we deze uitdagingen als kansen om de zorgsector toekomstbestendig te maken. Met onze lokale aanpak, gericht op innovatie en samenwerking, dragen wij bij aan een veerkrachtige samenleving. Wij zetten ons in voor zorg die écht toegankelijk is voor iedereen.

Een nieuwe kijk op zorg en gezondheid

Waar zorg vaak gericht is op het behandelen van ziekten, geloven wij dat het tijd is voor een bredere blik. Wat als we de focus verschuiven van ziekte naar gezondheid? In plaats van alleen in te grijpen wanneer iemand ziek is, willen we werken aan het bevorderen van welzijn. Dit vraagt om een proactieve aanpak waarbij we verder kijken dan zorginstellingen en aandacht besteden aan de leefomstandigheden van mensen, zowel fysiek als sociaal.


Om deze omslag te realiseren, werken we samen met lokale partners om gezondheid in buurten en wijken verbeteren. Dit doen we bijvoorbeeld door leefomgevingen gezonder te maken. Denk aan initiatieven waarbij de inrichting van de wijk mensen stimuleert om meer te bewegen, of projecten die de sociale cohesie versterken. Samen met zorgprofessionals, beleidsmakers en buurtbewoners ontwikkelen we oplossingen die écht impact maken.

Het belang van preventie en samenwerking

Gezondheid begint bij de leefomgeving. Daarom zetten we in op preventie, zodat we problemen vóór kunnen zijn en de druk op het zorgsysteem kunnen verlagen. Dit doen we stap voor stap, door te werken aan concrete projecten die lokaal gedragen worden. We weten dat verandering tijd nodig heeft, maar geloven dat welke stap ons dichter bij een gezondere samenleving brengt.

Het Integraal Zorgakkoord (IZA) vormt hierbij een belangrijk fundament. Hierin zijn afspraken gemaakt tussen zorgverleners, gemeenten en zorgverzekeraars om de zorg toegankelijk en betaalbaar te houden. Wij dragen ons steentje bij door lokale oplossingen te ontwikkelen die aansluiten bij de specifieke behoeften van een wijk of gemeente. Door klein te beginnen, kunnen we lokaal impact maken en bouwen we langzaam aan grote verandering.




Lokaal samenwerken als sleutel

Goede zorg kan niet zonder samenwerking. Door intensieve samenwerking tussen verschillende zorgaanbieders, gemeenten en welzijnsorganisaties kunnen we ervoor zorgen dat mensen de juiste zorg op het juiste moment krijgen. Deze vorm van netwerkzorg is essentieel om de zorg toegankelijk en betaalbaar te houden.

Lokale netwerken zijn cruciaal om dit te bereiken. Onze missie is om de lokale netwerken te versterken, waarbij we vertrouwen opbouwen tussen de verschillende partijen binnen zorgnetwerken. We verbinden zorginstellingen, gemeentes, welzijnsorganisaties en zorgverzekeraars om te zorgen voor een geïntegreerd zorgaanbod. Door het bouwen van sterke samenwerkingen verbeteren we de coördinatie en doorstroom in de zorgketen. Dit zorgt niet alleen voor een betere zorgervaring voor patiënten, maar ook voor een efficiëntere inzet van zorgpersoneel.

Slimmere zorg door digitalisering

Innovatie en digitalisering bieden enorme kansen om de zorg te verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan e-health, waarbij patiënten via digitale middelen toegang hebben tot zorg, of telemonitoring, waarbij zorg op afstand wordt verleend. Deze technologieën maken de zorg efficiënter, toegankelijker en meer gericht op de individuele patiënt. Bij Hieroo ondersteunen we zorgorganisaties om deze digitale transformatie te omarmen. We helpen hen om technologie effectief te integreren in hun zorgprocessen, zonder dat de menselijke maat verloren gaat.

Digitalisering betekent voor ons niet alleen dat zorg slimmer wordt, maar ook dat patiënten meer regie krijgen over hun eigen gezondheid. Door data en technologie goed te benutten, kunnen zorgprofessionals efficiënter werken en hebben ze meer tijd voor persoonlijk contact met patiënten. Maar digitalisering is nooit een doel op zich. Het is een middel om de zorg te ondersteunen en te verbeteren, met altijd de patiënt en de zorgverlener als uitgangspunt.

Onze ervaring in het begeleiden van zorgorganisaties bij digitale veranderingen stelt ons in staat om niet alleen de technische kant te beheersen, maar vooral ook oog te houden voor de mensen die ermee werken. We zorgen ervoor dat zorgprofessionals goed worden opgeleid en ondersteund, zodat de digitale tools daadwerkelijk bijdragen aan betere zorg.

Samen werken aan een toekomstbestendige zorgsector

Of het nu gaat om het versterken van samenwerkingen binnen zorgnetwerken, het stimuleren van preventieve gezondheid of het inzetten van technologie, we streven naar een zorgsector die klaar is voor de toekomst. Samen met onze partners bouwen we aan een gezondere samenleving waarin zorg voor iedereen toegankelijk blijft. Bij Hieroo geloven we dat echte verandering begint op lokaal niveau. Door betrokkenheid en samenwerking met alle partijen in de zorg, dragen wij bij aan een toekomst waarin zorg niet alleen betaalbaar en van hoge kwaliteit blijft, maar ook voor iedereen beschikbaar is.

De uitdagingen waar de zorgsector voor staat, zijn groot. Maar we zien minstens zoveel kansen om de zorg te verbeteren. Bij Hieroo zijn we vastberaden om deze kansen te grijpen en met concrete stappen bij te dragen aan een toekomstbestendige zorgsector. Dit doen we door lokale initiatieven te ondersteunen, samenwerking te faciliteren en technologische innovaties in te zetten. Alleen door samen te werken en buiten de gebaande paden te denken, kunnen we een zorgsector creëren die klaar is voor de toekomst.

Zo maken wij impact: door lokaal te verbinden, te innoveren en altijd de mens centraal te stellen. Wij geloven dat, hoe groot de uitdagingen ook zijn, de oplossingen altijd binnen handbereik liggen als we samenwerken.

Meer weten? Neem dan contact op met één van onze experts

Consultant
Loraine Schuit
Partner
Anke ter Horst
Opdrachten rondom zorg en gezondheid:

Case
Verbindende kracht in integratieprojecten bij NL Mental Cure
Case
Toekomstgericht huisvestingsplan voor Philadelphia zorg: duurzaamheid en klantgerichtheid centraal
Case
Toegankelijke informatie voor zorgaanbieders: heldere communicatie over regelgeving en toezicht
Case
Digitale zorgtransitie: leiderschap bij videoconsulten, thuismonitoring en voorlichtingsvideo’s
Case
Slimmer organiseren: een toekomstbestendige aanpak voor facilitaire services in het UMCG
Case
Efficiënte samenwerking voor een compleet en actueel medicatieoverzicht
Case
Strategische innovaties in ambulancezorg: sil’s impact op RAV Noord-Nederland